петак, 16. мај 2008.

Lista Usluga


BIBLIOTEKA

Vecina dece ne voli da cita. Posebno na stranom jeziku. Zato smo mi napravili malu biblioteku. Nasi polaznici automatski postaju clanovi biblioteke. Tu mogu uzeti knjige koje su prilagodjene njihovom nivou znanja. Clanarina je besplatna za nase polaznike, i veoma brzo, uzimajuci knjige, oni otkrivaju dobre strane citanja. Tu mogu naci knjige kao sto su: “Braveheart”(“Hrabro srce”), “Babe-the Sheep Pig” (“Bejb—ovcarsko prase), “Seven” (“Sedam”) ili “Far From The Madding Crowd” (“Daleko od poludele gomile”). Takodje mogu procitati knjige kao sto su “Cuvari plaze”, “Doktor Zivago” ili “Hamlet”.





KEMBRIDZ ISPITI ZA ONE KOJIMA JE ENGLESKI DRUGI/STRANI JEZIK

Kembridz ispiti za one kojima je engleski drugi/strani jezik se polazu u Britanskom savetu u Beogradu svakog marta, decembra i juna.Testovi se salju u Kembridz na ocenjivanje a uspesni kandidati dobijaju sertifikate.

YLE- za decu 7-12 godina. Podeljeni su u tri nivoa: STARTERS, MOVERS and FLYERS. Svaki ispit se sastoji od tri dela: Citanje i pisanje, Slusanje i Razgovor. Svaki deo se ocenjuje stitovima. Maksimalan broj stitova je pet. Statistika pokazuje da su, u proseku,kandidati iz Srbije mnogo uspesniji na ovim ispitima od svojih vrsnjaka u svetu.
KET (CEF Level B2)– ispit za tinejdzere. Paralelan je sa Flayers-ima, tako da ucenici mogu da preskoce Flyers i odmah posle Movers-a polazu KET. Konacna ocena koju kandidat dobije je zbir ocena koje kandidat dobije na svakom od tri dela(Citanje/Pisanje, Slusanje i Razgovor). Ne postoji minimalna prolazna ocena za svaki deo posebno. KET ima dve prelazne ocene: Pass with Merit (polozio sa pohvalama) i Pass (polozio) i dve neprelazne ocene: Narrow Fail (zamalo polozio) i Fail (pao). Izvestaj o rezultatima sadrzi graficki prikaz uspesnosti kandidata u svakom delu posebno.
PET (CEF Level B1)— U nasoj skoli, ispit polazu deca izmedju 12 I 15 godina.Konacna ocena koju kandidat dobije je zbir ocena koje kandidat dobije na svakom od tri dela(Citanje/Pisanje, Slusanje i Razgovor). Ne postoji minimalna prolazna ocena za svaki deo posebno. PET ima dve prelazne ocene: Pass with Merit (polozio sa pohvalama) i Pass (polozio) i dve neprelazne ocene: Narrow Fail (zamalo polozio) i Fail (pao). Izvestaj o rezultatima sadrzi graficki prikaz uspesnosti kandidata u svakom delu posebno
FCE (CEF Level B2) - Ovaj ispit polazu deca izmedju 13 i 17 godina.Konacna ocena koju kandidat dobije je zbir ocena koje kandidat dobije na svakom od pet delova(Citanje, Pisanje, Upotreba engleskog, Slusanje i Razgovor). Ne postoji minimalna prolazna ocena za svaki deo posebno. FCE ima ocene ustanovljene na sledeci nacin A = 80-100 bodova; B = 75 do 79 bodova, C = 60—74 bodova, D = 55—59 bodova E = 54 boda i manje.Prolazne ocene su A, B, i C, a neprelazne D i E. Izvestaj o rezultatima sadrzi graficki prikaz uspesnosti kandidata u svakom delu posebno

CAE (CEF Level A1)- Vecina kandidata je starosti izmedju 15 i 17 godina.Konacna ocena koju kandidat dobije je zbir ocena koje kandidat dobije na svakom od pet delova(Citanje,Pisanje,Upotreba engleskog, Slusanje i Razgovor). Ne postoji minimalna prolazna ocena za svaki deo posebno. CAE ima ocene ustanovljene na sledeci nacin A = 80-100 bodova; B = 75 do 79 bodova, C = 60—74 bodova, D = 55—59 bodova E = 54 boda i manje.Prolazne ocene su A, B, i C, a neprelazne D i E. Izvestaj o rezultatima sadrzi graficki prikaz uspesnosti kandidata u svakom delu posebno.









VANNASTAVNE AKTIVNOSTI


Chit– chat (caskanje) je aktivnost u kojoj nasi djaci veoma uzivaju. Jednostavno razgovaraju o cemu zele. Jedan ucenik je moderator aktivnosti, i on bira temu o kojoj ce se razgovarati. Obicno su teme stvari koje ih interesuju i ima puno smeha. I naravno, traje duze nego sto je planirano :).


Reading Hour (Citalacki sat) je aktivnost gde straiji djaci citaju knjige mladjima.