петак, 16. мај 2008.

O nama

Zdravo svima!
Dobrodosli u Speak Up skolu engleskog jezika. Nije bitno da li ste mladi i treba vam engleski samo da biste razumeli kompjuterske/video igrice, zelite da popravite svoj engleski ili poslodavac zahteva da naucite engleski. Mi smo tu zbog vas.
Ili samo zelite da upoznate nove ljude putem Interneta? Da sa njima imate videokonferencijski razgovor ili samo da razmenjujete mejlove? Mozda zelite da polazete neki od Kembridz ESOL ispita? Razlog je vas a ostalo je nase. Samo nas pozovite i budite deo pobednickog tima
Razvijte vestine za 21.vek!



Sa 18 godina iskustva, mi smo najstarija skola engleskog u Srbiji. Sa radom smo poceli 16.aprila 1990. Nas cilj je bio da pomognemo deci da nauce kako da koriste sve jezicke vestine. I uspeli smo u tome!
Nasi ucenici su nagradjivani na medjunarodnim takmicenjima koje su organizovali “Longman” (grupna nagrada za najbolju foto-pricu u “Snapshot photostory” takmicenju), Pingvin (Tamara Dancetovic i Zoran Mujic za kritiku knjiga “Babe-ovcarsko prase” i “Hrabro srce”, u kategoriji mladjih od 15 godina i Nemanja Pantic (15) za kritiku knjige “ Blago cara Solomona” u kategoriji od 15 do 18 godina, na takmicenju “Napisite Pingvinovu kritiku”, 2000 god.; Anja Rakic i Sanja Vuckovic za svoje price “Put u dolinu bisera” i “Verovali ili ne” na takmicenju “Budite Pingvinov Pisac” 2002 )i BBC World Service (Milica i Marko Vuckovic su cak dali i telefonski intervju za BBC World Service ).
Povezali smo svoje ucenike sa skolama sirom sveta. Svaki student je dobio svoj e-mail (cije primanje i slanje mora nastavnik da odobri), zbog cega su veoma uzbudjeni. Svako dete je ukljuceno u neki od mnogobrojnih projekata, zavisno od njihovog stepena znanja engleskog.
I vise od sezdeset nasih polaznika su vlasnici jedne od Kembridz ESOL diploma, od sedmogodisnjaka pa do odraslih koji su polozili CAE.

Kao glavni predavac, u februaru 2008 godine, dala sam intervju za New York Times. Ako pratite link, procitacete sta je Stiv Lor, novinar sa kojim sam razgovarala telefonom, napisao.www.nytimes.com/2008/02/24/business/24social.html?pagewanted=2&_r=1


A u aprilu 2008, dobila sam poziv da postanem clan Savetodavnog Odbora ePals-a, najvece globalne zajednice koja okuplja nastavnike i djake iz oko 200 zemalja sveta. Evo dela e-mail-a koji sam dobila od Rejcel Goldman, koja je zaduzena za razvoj plana i programa sajta:

Dear Mirjana Milovic!

Thank you for your interest in the new ePals' Global Advisory Committee.I wanted to get back to you to answer some of your questions about how the committee will work. Our intent with the Global Advisory Committee is to gather teachers whom we consider to be stellar examples of both educators and participants in the ePals global community. With that in mind, we hope to work with and learn from you in order to make ePals the best education community possible. We hope that you will join us in our mission to make ePals the most user-friendly and comprehensive teacher site on the web. I look forward to hearing back from you soon.

Best,

Rachel Goldman

Curriculum Developer

ePals, Inc.