среда, 14. мај 2008.

Projekti




Skype sa skolom iz Topeke, Kanzas

U novembru 2007, nasi ucenici od 13 do 17 godina su imali Skype susret sa svojim vrsnjacima iz Topeke u Kanzasu. Najpre su, oko mesec dana, ucenici delili blog na kome su razmenjivali informacije. Zatim smo se dogovorili da razgovaramo putem Skype-a.To je za nase ucenike bilo jedinstveno iskustvo. Mislila sam da ce razgovor trajati oko pola sata, ali je, na moje iznenadjenje trajao oko sat i po. To je bilo nase prvo iskustvo ove vrste. nadamo se da ce ih biti jos, sa drugim skolama, naravno.








Projekti sa Krfom










Vec vise od godinu dana nasa skola ima izvanrednu saradnju sa Andrioti skolom engleskog sa Krfa. Uradili smo nekoliko zajednickih projektata.
Prvi je bio PROJEKAT RAZMENE SUVENIRA u kome smo razmenili PowerPoint prezentacije nasih skola/zemalja i suvenire karakteristicne za svaku zemlju.
Zatim je usledio projekat RAZMENE BOZICNIH CESTITKI gde su deca rucno pravila cestitke za svoje vrsnjake u zemlji partneru.
Najnoviji projekat, i najdrazi nasim ucenicima je projekat LJUBAV. Ucenici su imali zadatak da naprave postere o sledecem: LJUBAV prema praznicima, LJUBAV prema folkloru (nacionalne nosnje), LJUBAV prema bajkama (razlicite verzije Pepeljuge), LJUBAV prema obrazovanju, LJUBAV prema bojama, LJUBAV prema okolini i LJUBAV prema zdravoj hrani.
Ovde cete videti slike nasih ucenika kako prave svoje Bozicne cestitke kao i postere koje su napravili za ovaj poslednji projekat.
































Kulturni projekat sa Kanadom


Nasi ucenici 10-11 godina su uspostavili kontakt sa svojim vrsnjacima iz SenPokChin skole koju pohadjaju pripadnici indijanskog plemena Okanagan u Oliveru, Britanska Kolumbija u Kanadi. Ucenici razmenjuju pisma, sto ih cini veoma uzbudjenima. Naprosto VOLE da cekaju pisma. Prvi kontakt je uspostavljen oko pravoslavnog Bozica, a juce (21.maja) su dobili nova pisma. Ovaj projekat je idealna prilika za nase ucenike da saznaju nesto o kulturi Okanagan Indijanaca i steknu nove prijatelje.




























The Flag Project sa Brazilom


Ovo je projekat koji je nasa skola uradila sa skolom English For Ever iz Santa Branca-e u Brazilu. Projekat se sastoji u razmeni zastavica nasih zemalja sa objasnjenjima sta znace simboli na zastavama. I evo, sta je sve bilo u kovertu koji smo dobili iz Brazila.














The Speakup Times

Pridruzite se nasem internet skolskom casopisu i recite nam nesto o svom gradu, skoli, podrucju, kulturi, nacinu na koji provodite svoje slobodno vreme. Ili samo procitajte sta su nasi ucenici napisali. http://speakup.pnn.com/3764-the-front-page


Speak UP and Friends school blog


Ako zelite samo da caskate sa nasim ucenicima, ili imate nesto da kazete, pridruzite se nasem skolskom blogu. http://sites.epals.com/englishwithfun/



Around the Globe wiki

Pridruzite se nasem vikiju i posaljite svoj prilog. http://aroundtheglobe.wikispaces.com/